Brennende interesse for hockey

En sport som engasjerer mange tilhengere rundt om i verden, er ishockey. Det finnes mange forskjellige ligaer, og NHL er en av de mest populære. NHL står for «National Hockey League», og er en profesjonell liga i Nord-Amerika som består av 31 lag, 24 av dem fra USA og 7 fra Canada.

Ulike måter å vise tilhørighet

For norske supportere innebærer kampdager ofte å benke seg framfor TV-en, og gjerne sent på kvelden siden Amerika ligger i en annen tidssone. Vi kan gjerne si at ishockey er en unik interesse, og at du bør være dedikert for å kunne følge favorittlaget ditt i tykt og tynt.

En god måte å vise tilhørighet til laget sitt på – uansett hvilken sport du liker – er å investere i supporterutstyr. Du finner alt fra drakter og gensere, til tøffe luer. Det er jo ingen hemmelighet at spillet foregår på is, og dette setter standarden for hvilke supporterklær du kan velge blant.

Norske supportere

Noen lag som er blant supporternes favoritter, er Washington Capitals fra selveste Washington D.C., og Ottawa Senators fra Canada. Førstnevnte lag kan skilte med toppspillere slik som lagkaptein Alexander Ovechkin, en russisk spiller som blir sett på som en av verdens beste og som derfor gir supporterne mange gleder.

For norske fans er det en stor drøm å se favorittlaget sitt spille live, og det er en stor opplevelse å reise til USA eller Canada for å oppleve ishockeykamper på nært hold. I tillegg er jo det å komme til et annet land en opplevelse i seg selv, noe som gjør turen enda bedre.

Samholdet

Et stort pluss ved å være hockeysupporter, er at du blir en del av en stor familie. Bare tenk på hvor mange fans lag som New York Islanders og Pittsburgh Penguins har. Med andre ord vil du kunne diskutere kampresultatet med andre fans fra hele verden. Tilhørighet er en fantastisk følelse.