Håvard Bøkko

Håvard Bøkko er det største talentet innen skøyteløp Norge har for øyeblikket, det er sikkert og visst. Den unge mannen fra Hønefoss har allerede stukket av med over tretti nasjonale medaljer, og fortsetter å utvikle seg fremover på den internasjonale arenaen. Hans eneste internasjonale gullmedalje for seniorer ble tatt i 2011, men mye tyder på at vi kan forvente utallige gull i tiden som kommer.

En stigende stjerne på norsk skøytearena

Han har satt flere gode verdensrekorder mens han enda konkurrerte i Junior-VM, der han også tok en gullmedalje i Erfurt. Håvard Bøkko er et stortalent, og vi gleder oss virkelig til hva denne unge mannen vil vise oss i årene som kommer. Han holder på Norgesrekorden i 10 000, 1500 og 5000 meter, meritter han virkelig kan skryte av. Håvard er en livsglad gutt som trener veldig hardt, men fortsatt finner tid til sine hobbyer.

En kar med mange ting å henge fingrene i

Bøkko liker jakt og fiske, samt lange fjellturer året rundt. Disse hobbyene er god trening for hans ferdigheter som skøyteløper. Når han drar på seg skiene om vinteren og setter ut på en lang tur i skog og mark får bena den treningen de behøver for å fortsette å dra løpetidene nedover. Turen går til Sør-Korea om 3 år når neste Vinter-OL er i gang. Da vil nok alle øyne være festet på godeste Håvard Bøkko.