Skøyteløper Denny Morrison

OL-mesteren Denny Morrison var nylig i en motorsykkelulykke der han fikk vesentlige skader og alvorlige brudd. Etter å ha startet rehabiliteringen sikter han seg nå inn på vinter-OL i 2018, som avholdes i Sør Korea.

Det var 7. mai tidligere i år skøyteløperen Denny Morrison ble utsatt for en motorsykkelulykke. Han beskriver selv hendelsen som dramatisk og han ser seg selv som heldig etter å ha overlevd en så alvorlig skade. Nå har han derimot startet med rehabiliteringen, etter å ha fått brudd i lårhalsen, skader på ryggvirvlene, en leddbåndskade i kneet og en kraftig hjernerystelse.

«Det kunne ha gått mye verre»

Dette uttalte Denny Morrison til pressen etter ulykken. Den kanadiske 29-åringen fra Calgary la også til at støtten han har fått har vært overveldende. Morrison traff en Toyota Corolla i et lyskryss i en meget høy fart. Etter en uke på sykehuset ble OL-mesteren i skøyting skrevet ut fra sykehuset i Calgary. Rehabiliteringen har gått bra så langt og han har så vidt begynt å gå igjen ved hjelp av krykker. Han har også begynt å sykle.

Ulykken ble etterforsket

Morrison ble etter ulykken siktet for å ha kjørt på gult lys og traff da en annen bil, men etterforskningen kom frem til at Morrison ikke skal ha hatt skyld i ulykken. Han har kjørt motorsykkel i 20 år, og uttalte at han alltid har tatt trafikksikkerhet på alvor. Etter frikjennelsen kan nå endelig Morrison ha fullt fokus på seg selv for å bli helt frisk igjen, men han har satt seg som mål å være på pallen allerede i 2018, når OL blir arrangert i Sør-Korea. Det vil kreve hardt arbeid og god tålmodighet. Men som har selv sier om ulykken – han hadde kjempeflaks, det kunne ha gått så mye verre.

Denny Morrison må helt klart ta tiden til hjelp, og vil ha god tid til å gjøre andre ting mellom alle legevisittene og fysioterapien. Dette kan være tiden til å fokusere på den mentale delen av konkurrering i toppidrett, for det kan være lett å la frykten ta overhånd etter en skade. Vi har tidligere sett idrettsstjerner begynne med nettpoker etter lang nedetid, men det kan hende at det er for intenst for rehabiliteringen, så det kan jo hende det er best å begynne med noe lettere. Han er blant annet å se på flere sosiale medier som Facebook og Twitter, hvor han oppdaterer publikum på rehabiliteringen sin. Rekonvalesensen vil uansett ta lang tid, og vi kommer nok ikke til å se Morrison på en liten stund enda.

Ser fremover

Selv om Morrison må hoppe over den kommende skøytesesongen kommer ikke 29-åringen til å gi opp så lett. Nå har han satt seg mål om å komme tilbake på skøytebanen allerede under OL i 2018, som blir avholdt i byen Pyeongchang i Sør-Korea. Hurtigløperen har allerede mange medaljer å vise til. Under skøyte-VM i Salt Lake City i 2007 tok han bronse på 1500 meter, men også en sterk sølvmedalje på 1000 meter. Bare ett år senere under VM i Nagano, tok han bronse på 1000 meter, men tok endelig gull på 1500 meter. En distanse han også satte verdensrekord i med tiden 1,42,01. Klarer Morrison å komme tilbake og vinne medalje i 2018 vil han bli historisk.

Olympisk mester

Denny Morrison er tidligere olympisk mester, da han var en del av det Canadiske lagtempo laget som tok gull under de olympiske lekene i Vancouver i 2010. I 2006 tok han sølv i samme konkurranse under OL i Torino. Morrison vant sin første individuelle OL-medalje i Sotsji 2014, da han tok sølv i mennenes 1000-meter, kun slått av lagkamerat Gilmore Junio. Han vant også sin andre individuelle OL-medalje i Sotsji, med en bronse på 1500 meter. Med totalt fire OL-medaljer, deler Morrison-rekorden for flest medaljer av alle kanadiske mannlige skøyteløpere sammen med Gaétan Boucher.